Blog

2019-08-05

Lite tid nu sparar mer tid senare

Solen står högt på himlen, och semestertiderna börjar gå mot sitt slut, men än så länge är det relativt lugnt på många arbetsplatser. Därför har Vizzit tagit fram en lista med tips för dig som har lite tid över och vill underlätta inför höstens arbete. Vissa av rekommendationerna är enklare att genomföra om du använder Vizzit, men alla är relevanta, oavsett vilka statistik- och underhållsverktyg man använder. 

 • Gå igenom och städa bland dokumenten som finns på er webbplats.

  Även om man är duktig på att rensa bland webbsidor, så är det lätt att missa att granska dokument som länkas till på webbplatsen, t.ex. PDFer. För dig som använder Vizzit Web Analyzer så hittar du en lista över alla dokument som finns på er webbplats längst ner i strukturrapporten. Tänk på följande när du granskar dokument:
  • Stämmer informationen i dokumenten? Är de aktuella?
  • Finns det flera olika versioner av dokumenten?
  • Finns det länkar i dokumenten som inte fungerar?
  • Är det tydligt för besökare vad dokumenten innehåller för information?
 • Passa på att rensa bland de webbsidor du är ansvarig för.

  Titta både på de webbsidor som saknar besök, men även de som har viss, men låg trafikvolym. Finns det gemensamma nämnare bland dessa sidor? Kan de vara värda att förbättra, eller är det kanske bättre att slå ihop och ta bort sidor?
 • För dig som är webmaster eller ansvarar för flera redaktörer, lägg upp rutiner för ditt team.

  Genom att skapa gemensamma rutiner för dina redaktörer, så förbättrar du förutsättningarna för uppföljning av er webbplats. Vi rekommenderar att man arbetar med uppföljning av webbplatsen en kortare period varje vecka; 15-20 minuter räcker oftast. Erfarenhet har visat att detta ofta hjälper redaktörer att tolka besökares intressen, leverera mot gemensamma mål, samt även ökar, den av besökare upplevda, kvaliteten på innehållet. Detta förutsätter dock att alla redaktörer använder sig av samma rutiner, och att man dokumenterar viktiga upptäckter. Du kan enkelt underlätta denna typ av uppföljningsarbete genom att schemalägga återkommande leverans av relevanta rapporter för att spara tid. 
 • Gå igenom rapporter som kan vara av intresse, men som du inte haft tid att sätta dig in i.

  Många gånger när vi hjälper användare att hitta information, så finns det ofta en rapport som delvis, eller fullständigt innehåller all den information de önskar. Detta förutsätter självklart att du använder Vizzit, men det finns utförliga beskrivningar av samtliga rapporttyper som finns tillgängliga, belägna i Vizzit Web Analyzers hjälptext. 
 • Schemalägg rapporter!

  Det finns många matnyttiga rapporter att ta del av i Vizzit, och alla rapporter kan schemaläggas så att de automatiskt levereras med regelbundna intervaller, antingen till dig eller till dina kollegor. Du kan spara mycket tid på att automatisera leveranser av det underlag du behöver för att ta vissa beslut. Vizzit låter dig även skräddarsy dina automatiska leveranser, så att de kan innehålla information från flera olika rapporttyper samtidigt!

Även om du bara hinner genomföra några av rekommendationerna ovan så kan det spara mycket tid och besvär i höst om du gör det redan nu.

Avslutningsvis vill vi passa på att önska er en fortsatt trevlig sommar. Och när det väl är dags så ser vi fram emot att möta höstens spännande utmaningar tillsammans med er!

Mvh, Vizzit

No comments yet